Verslag Masterclass 22 augustus 2014

masterclass-22-augustus.jpgHartje zomer, en toch hield dit zakelijk Nederland niet tegen de Masterclass Social Branding te bezoeken. Gelukkig werkte de airco op volle toeren!

De groep bestond ditmaal uit veel mensen die dag in, dag uit met marketing bezig zijn. Met meerdere marketing managers en enthousiaste zelfstandig ondernemers stond er een interessante sessie voor de boeg. Onder meer een:

  • marketeer bij een grote online groep webshops
  • marketeer bij een vergelijkingssite voor verzekeringen
  • marketeer bij een sprekers- en eventorganisatie
  • auteur van fictie en how-to boeken
  • trainer bij een bedrijfsgericht trainings- en coachingbureau
  • student met interesse in personal branding

Veel van de aanwezigen hebben dagelijks te maken met directe sales en vroegen zich af welke plek daarin is weggelegd voor social media. Hoewel uit de praktijk blijkt dat social media zelden succesvol is om op ouderwetse wijze producten te verkopen, deden ze vele interessante inzichten op. Social media is namelijk zeer effectief in branding in bonding. Oftewel: meer klanten bereiken en een meer langdurige relatie met huidige klanten.

Tijdens de interactieve sessies kregen de deelnemers de kans om de psychologische principes – de unieke insteek van de masterclass – direct toe te passen op hun marketing. Zoals social proof (mensen baseren hun gedrag op wat anderen doen en vinden), dat een deelneemer inspireerde om actief te monitoren naar complimenten aan het merk en deze zichtbaarder te maken door te retweeten. Een kleine geautomatiseerde handeling, met een groot effect op bekendheid en merkwaarde.

Over de cursus

De Masterclass Social Branding is een cursus van Studio ST&T | The Persuasion Artist.

Studio ST&T
Niasstraat 1
3531 WR Utrecht

Contact

Bekijk de veelgestelde vragen

Voor vragen over deze cursus, neemt u contact op met Tim Zuidgeest

030 22 70 410

tim[at]studiostt.nl